Alltid tilgjengelig telefon 32 14 13 65
Dødsannonser
& minnesider

Gravferd

Minnestund

Mange ønsker å ha et minnesamvær mer eller mindre åpent. Dette kan enten kommuniseres gjennom dødsannonsen, eller det kan opplyses om det i forbindelse med begravelsen. I mange tilfeller vil det også være slik at det kun er den nærmeste familie som deltar.

Minnesamværet ble i gammel tid kalt gravøl og det hadde den symbolske betydning av å være et sosialt vendepunkt: Det var minnefest for den avdøde og samtidig de etterlattes første skritt på veien tilbake til et normalt sosialt samliv. Det vil si starten på et liv uten den døde. Flagget som var heist på halv stang, ble heist til topps når minnesamværet startet.

Vi kan tilrettelegge for minnesamvær der hvor pårørende ønsker. Vi samarbeider med ulike lokale leverandører som kan tilby forskjellige lokaler, servere mat og drikke og være behjelpelig med pådekning og opprydning. Den vanligste menyen her i området er snitter med eller uten karbonade med kake (gjerne marsipankake og/eller Ringerikeskringle) og kaffe etterpå.


Lokale leverandører av minnesamvær:


Noen av disse kan også bare levere mat der man ønsker å ha minnesamværet (hjemme eller i leid lokale) og kan evt også ordne til, servere og rydde etterpå. Kirkens bymisjons kafe i Hønefoss har også en catering meny og kan levere mat til minnesamvær.

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Les om hvilke vi bruker og hvordan vi administrerer dem i vår personvernerklæring, og klikk innstillinger for å administrere hvilke informasjonskapsler du tillater.